Jasni ciljevi i odlična implementacija rešenja su osnova za usprešnu realizaciju projekata.

 
 
 
 
 
 

Hidrantska mreža tunela Ločica

Hidrantska mreža tunela Ločica

03.11.2014

Izvođenje radova je bilo dobijeno na osnovu javnega tendera naručioca investitora Dars d.d.. Naša kompanija je u sklopu elektro – mašinskih - instalacijske radove sproveo sve elektro - mašinske instalacijske radove za izgradnju novog hidrantske mreže sa pumpnom stanicom i sistemom Led smernikov z indukcijskim tipom smernika.
Ukupna dužina hidrantskog cevovoda i cevi od nodularnog livenog gvožđa DN 150mm je 1950 m, broj požarnih niš sa hidrantom u tunelu je 15 komada i dva hidranta na svakom portalu predorov. Izvedeno je i grejanje svih veza za hidrantske niše.
Novi rezervoar za vodu sa pumpnom stanicom na vzhodnem portalu je od armiranobetonske konstrukcije uglavnom ukopan i neupadljiv osim ulaznih zidova. Elektro mašinska oprema pumpne stanice je izvedena u skladu sa projektom za izvođenje za obezbeđivanje potrebne požarne vernosti v obeh predorih. Cevovode pumpne stanice i neke požarne armature smo izvelli po sistemu žlebljenja cevovodnih spojeva proizvođača Victaulic.
Sistem LED smernikov je izveden u celosti sa indukcijskim tipom smernikov, koji omogućujo lakše održavanje i zamenu u slučaju oštećenja/kvarova zbog bezžičnog prenosa energije (indukcija).
Ceo sistem je sada povezan sa upravljačkim sistemom operatora baze podataka Vransko AC preko komunikacionog protokola za upravljanje i kontrolu rada.
Većinu opreme za izvođenje je naša kompanija nabavila u ugradila preko svojih dugogodišnjih partnera/dobavljača opreme, sa kojima uspešno sarađujemo preko 25 godina.
 
 
 

Bonitetna ocena

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.,
Ibarski put 11, 11460 Barajevo,
Beograd, Srbija

T: + 381 (11) 787 52 00
F: + 381 (11) 787 54 30
E: office@cmc-group.rs

 
 
 

Aktuelno

 
 
 
 
SLAŽEM SE

Naš veb sajt koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo

Daljim pretraživanjem našeg veb sajta prihvatate korišćenje kolačića koji nam pomažu da Vam obezbedimo dobro korisničko iskustvo na našem veb sajtu. Mi koristimo Google Analytics u svrhu naše analize i instaliranje kolačića u tu svrhu (izbrišite GA kolačiće). Više o kolačićima.