Jasni ciljevi i odlična implementacija rešenja su osnova za usprešnu realizaciju projekata.

 
 
 
 
 
 

Obnova hidrantske mreže tunela Karavanke

Obnova hidrantske mreže tunela Karavanke

16.09.2011

Na početku avgusta 2011 smo u CMC Ekocon d.o.o. kao vodeći partner u grupnom nastupu sa kompanijom Komunalne gradnje Grosuplje d.o.o., počeli obnovu hidrantske mreže van i unutar tunela Karavanke. Izvođenje radova je bila dobijena na osnovu tendera javnog naručioca investitora Dars d.d.. Naša kompanija je u sklopu mašinsko-instalacijskih radova izvelo sva mašinska i ostale instalacijske radova za prenovu i nadgradnju sistema napajanja hidrantske mreže tunela Karavanke izgrađenog 1991 godine.

Radovi izvan tunela pokrivali su rekonstrukciju rezervoara Presušnik, izgradnju novog prekrivača procednih voda, novu pumpnu stanicu procednih voda i novu priključnu šahtu. U tom delu je bila ugrađena sva potrebna oprema pumpne stanice, novog hidrantske mreže i priključnog šahte: pumpe, merač protoka, sigurnosno-regulacijske armature, spoljašnji hidranti, plovni ventili i svi potrebni fazonski elementi, armature i cevovodi od nodularno livenog gvožđa. Ceo sistem je u novom obliku povezan na nadzorni sistem operatera AC baze Hrušica preko komunikacijskog protokola za upravljanje i nadzor rada.
Radovi u unutrašnjosti tunela su uključevala obnovu i nadogradnju opreme hidrantnih niša u tunelu. Zamenjene su sve armature (zasuni, fazoni, tunelski hidranti) u hidrantnih nišah. Svaka lokacije se je takođe nadgrađena sa regulatorom pritiska. Za povečanje požarne sigurnosti je po projektu izvedena dodatna ugradnja novih tunelskih hidrantnih aparata na koj koriste penu za gašenje u svim odstavnih nišah. Obnovljen je takođe deo grejanja napajnog cevovoda na ulaznom delu ulaza.

 
 
 
 

Bonitetna ocena

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.,
Ibarski put 11, 11460 Barajevo,
Beograd, Srbija

T: + 381 (11) 787 52 00
F: + 381 (11) 787 54 30
E: office@cmc-group.rs

 
 
 

Aktuelno

 
 
 
 
SLAŽEM SE

Naš veb sajt koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo

Daljim pretraživanjem našeg veb sajta prihvatate korišćenje kolačića koji nam pomažu da Vam obezbedimo dobro korisničko iskustvo na našem veb sajtu. Mi koristimo Google Analytics u svrhu naše analize i instaliranje kolačića u tu svrhu (izbrišite GA kolačiće). Više o kolačićima.